Estructura

L’element que suporta tota la gestió de la logística, és el PALET. Que la mercaderia transportada arribi en perfectes condicions depèn de l’elecció apropiada del palet segons les seves diferents característiques.

A continuació descrivim algunes de les estructures més utilitzades:

PALETS DE TACS

Generalment aquests palets estan constituïts per 9 tacs, però existeixen també palets de 4 o 6 tacs (format petit) i 12 tacs (format gran). El palet de tacs permet el pas de les pales de l’aparell elevador pels quatre costats.

De palets de tacs n’hi ha dels següents tipus:

 • AMB PATINS

  Està composat generalment per 9 tacs, estant la seva part inferior formada per 3 patins (conjunt de tres tacs més una fusta inferior). Pot ser manipulat per tots els aparells d’elevació (carretó elevador, transpaleta, apilador). És l’estructura més comuna i més utilitzada en la majoria dels sectors industrials. D’aquest tipus de palets destaquem les mides 800 mm x 1200 mm i 1000mm x 1200 mm.

 • PERIMÈTRIC O EMMARCAT

  Està composat generalment per 9 tacs, estant la seva part inferior constituïda per 5 fustes formant un marc. Pot ser manipulat per tots els aparells d’elevació, a excepció de l´apilador. Aquesta estructura millora l’estabilitat per a poder ser remuntat

PALET DE TRAVESSERS

Aquest palet està composat normalment per 3 travessers però existeixen també palets de 2 travessers (format petit ) i 4 travessers (format gran). En aquesta estructura, les pales d’un aparell elevador poden entrar únicament pels dos costats oposats del palet.

De palets de travessers n’hi ha dels següents tipus:

 • SENSE FUSTES INFERIORS

  Està composat per diverses fustes en la base superior i els corresponents travessers. Adequat per poder ser manipulat per tots els aparells d'elevació (carretó elevador, transpaleta i apilador).

 • SEMIREVERSIBLE

  Està composat per diverses fustes en la base superior, els corresponents travessers i tres fustes en la base inferior. És adequat per poder ser manipulat amb carretó elevador i transpaleta. Bona estabilitat per poder ser remuntat.

 • REVERSIBLE O DOBLE CARA

  Està composat per diverses fustes en la seva base superior, els corresponents travessers i les mateixes fustes en la seva base inferior. Les dues bases del palet poden rebre indistintament la càrrega. Solament pot ser manipulat pel carretó elevador. Màxima estabilitat a l’hora de ser remuntat.

C/ Viladomat, 174 4ª 08015 BARCELONA - Tel. 93 496 45 07 - Fax 93 496 45 47 - repacat@repacat.com